Више од хиљаду и шестстотина икона иконописаних у нашој радионици већ се налази широм Света.                              Посетите и наш нови сајт који је урађен као продавница где можете сами одабрати облик даске, димензију, позлату, ниво корита, патину и амбалажу и све то добијете на Вашу кућну адресу где год да се налазите.                              Ми смо ту због Вас!

"Нашу срећу ствара оно што јесмо, а не оно што имамо"    

 

Pocetna strana-Home page

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imitacija cilibara-
-Imitation of amber
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

            

Свети Јован Крститељ, Претеча                                                     20.Јануар

     Прославља се неколико пута у години, али највише свечара је овога дана. Међу личностима Јевађељским које окружују Спаситеља,личност Јована Крститеља заузима посебно место,како по свом чудесном доласку на свет и начину живота, тако и по улози у крштавању људи и крштењу Месије, а и по свом трагичном излчаску из овог живота.Он је био такве моралне чистоте да се пре могао назвати анђелом него смртним човеком, а једини је од свих пророка који је свету могао и руком показати онога кога је пророковао.

  Јованова главна улога у животу била је на дан Богојављања, па је црква од давнина, дан по Богојављању посветила његовом спомену. За овај дан везује се и догађај са руком Претечином. Јеванђелист Лука хтео је да пренесе тело Јованово из Севастије, где је великог пророка посекао цар Ирод, али је успео да пренесе само једну руку у Антиохију, своје родно место, где је чувана до десетог века, а после пренета у Цариград, одакле је нестала у време Турака.

  Прича се да је сваке године на дан светитеља, архијереј  износио пред народ његову руку. Када би била згрчена предсказивала је неродну и гладну годину, а када би се јављала раширена најављивала је родну.

иконописац Зоран Томић, Иконописачка радионица СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН

На интернет презентацији иконописачке радионице Свети Пантелејмон, можете једноставније одабрати оно што желите да наручите, јер су радови подељени у више различитих категорија.

Презентација је тако направљена, да се најбоље види на реѕолуцији монитора од 1280 са 768 пиксела.

Напомена: Имајте стрпљења током отварања галерија, јер поједине садрже и преко сто фотографија различитих икона, иконописаних у радионици, па се дуже отварају.

Књига утисака-Guestbook

 

 

 
 
 

O nama-About us

Radionica-Workshop

Rad-Work

 

 

Video zapis-Video files

Kritika-Critique

 

Potvrda Ministarstva privrede

Saradnja sa galerijama i radnjama

For galleries and shops

 
 
 
 
 

Naslikana Jevandjelja

Ikone u Srbiji

Slavski kolac

Na internet prezentaciji radova ikonopisačke radionice Sveti Pantelejmon, možete jednostavnije odabrati ono što želite da naručite, jer su radovi podeljeni u više različitih kategorija.                                                    Gallery
 
 

ова страница се састоји из ових подстраница: [Početna strana-Home] [Gornja strana-Up]               

                               цела презентација се састоји из ових главних страница: [Početna strana-Home] [Galerija-Gallery] [tekstovi i fotografije] [Nov Pocetak]

         Copyright © 2015 СЗР Иконописачка радионица СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН