Више од хиљаду и шестстотина икона иконописаних у нашој радионици већ се налази широм Света.                              Посетите и наш нови сајт који је урађен као продавница где можете сами одабрати облик даске, димензију, позлату, ниво корита, патину и амбалажу и све то добијете на Вашу кућну адресу где год да се налазите.                              Ми смо ту због Вас!

"Нашу срећу ствара оно што јесмо, а не оно што имамо"    

 

Pocetna strana-Home page

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imitacija cilibara-
-Imitation of amber
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Свети Никола, Чудотворац Мирликијски, Никољдан                19. Децембар                                                                                                                

       Ovaj slavni svetiteq ro|en je u gradu Patari u Likiji kao jedinac sin bogatih i uglednih roditeqa, koji su ga kao dar od Boga posvetili Bogu.

       Svoj duhovni `ivot zapo~eo je u manastiru “ Novi Sion “ kod svog strica, Svetog Nikolaja episkopa patarskog. Po smrti roditeqa, vo|en ~udesnim nebeskim glasom, krenuo je u narod da {iri veru, pravdu i milosr|e. Ubrzo posle toga postao je arhiepiskop mirlikijski te je u vreme progona hri{}ana, pod carevima Dioklecijanom i Maksimijanom, dospeo u tamnicu ali je i tamo nastavqao svoje propovedi. Prisustvovao je Prvom Vaseqenskom Saboru u Nikeji i tu, u borbi za istinu, udario jednog jeretika Arija zbog ~ega je odstrawen sa Sabora i od arhijerejske slu`be. ^udesnim javqawem Gospoda Hrista i Presvete Bogorodice nekolicini prvih arhijereja, vra}en je ovaj pravdoqubivi svetiteq na Sabor i u slu`bu.

        Jo{ za `ivota qudi su ga smatrali svetiteqem i prizivali u pomo} u mukama i nevoqama, a on je samom svojom pojavom donosio utehu, ti{inu i dobru voqu me|u qude. U starosti kratko je bolovao i upokojio se 343. godine

 

иконописац Зоран Томић, Иконописачка радионица СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН

На интернет презентацији иконописачке радионице Свети Пантелејмон, можете једноставније одабрати оно што желите да наручите, јер су радови подељени у више различитих категорија.

Презентација је тако направљена, да се најбоље види на реѕолуцији монитора од 1280 са 768 пиксела.

Напомена: Имајте стрпљења током отварања галерија, јер поједине садрже и преко сто фотографија различитих икона, иконописаних у радионици, па се дуже отварају.

Књига утисака-Guestbook

 

 
 
 

O nama-About us

Radionica-Workshop

Rad-Work

 

 

Video zapis-Video files

Kritika-Critique

 

Potvrda Ministarstva privrede

Saradnja sa galerijama i radnjama

For galleries and shops

 
 
 
 
 

Naslikana Jevandjelja

Ikone u Srbiji

Slavski kolac

Na internet prezentaciji radova ikonopisačke radionice Sveti Pantelejmon, možete jednostavnije odabrati ono što želite da naručite, jer su radovi podeljeni u više različitih kategorija.                                                    Gallery
 
 

ова страница се састоји из ових подстраница: [Početna strana-Home] [Gornja strana-Up]               

                               цела презентација се састоји из ових главних страница: [Početna strana-Home] [Galerija-Gallery] [tekstovi i fotografije] [Nov Pocetak]

         Copyright © 2015 СЗР Иконописачка радионица СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН